Регистрацията на автомобили вече няма да е в КАТ

Регистрирането на нова кола вече ще става в транспортното министерство, а не в КАТ, както беше досега. Мярката е залегнала в новия пътен закон. Тази идея е била обсъдена по време на днешното заседание на междуведомствената комисия за безопасност на пътя.

Искането на МВР е по този начин "Пътна полиция" да има отношение само към контрола, а транспорнтото мнистерство да има отношение към регистранцията на автомобилите и техническите прегледи. Освен това обявената вече идея всички шофьори задължително да имат вериги през зимата отпада. Искането е те да останат задължителни само за автобусите и камионите.

"Регистрацията и техническите прегледи да отидат към министерството на транспорта, а ние да вземем контрола. Това са по-генералните промени, които ги мислим да станат възможни", коментира министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

"Самото изваждане няма да облекчи гражданите, но самата мярка е правилна, защото началникът на КАТ е некомпетентен да отговаря и за пътната безопасност, и за техническото състояние и регистрацията", коментира Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

 

Добави коментарКоментари (0)
Няма коментари