Невероятно дунавско приключение на 2 и 3 август в Силистра

 

 Четиридесет тонен дунавски сал ще акостира на 2 август около 17 часа в района на въртолетната площадка на хотелски комплекс „Дръстър” в Дунавския парк на Силистра. Това съобщиха от СНЦ „За по-добра и красива Силистра“, които са се ангажирали с организацията по посрещането и популяризирането на инициативата „Дунавски сал 2014“. Салът е посланик на Европейската стратегия за Дунавския регион и е реклама за всички туристически атракции по своя маршрут. Салът потегли на 21 юни от Сърбия и в програмата на неговото пътуване са включени общо 18 спирки, девет от които са по българското поречие на реката.

Плавателният му път ще завърши на 30 август в Тулча, Румъния.

От силистренската неправителствена организация увериха, че двудневната програма по посрещането и популяризирането на сала ще бъде изпълнена с много изненади и атракции, сред които гонки с лодки по Дунава, огнен фолклорен спектаъл, концерт на местни фолклорни и певчески групи. На 2 август около 21 часа на брега на река Дунав в района на хотел „Дръстър“ регионален клуб „Традиция“ - Шумен ще представи и част от своя спектакъл „Създаване на българската държава“ с възстановка на слизането на хан Аспарух на брега на Дунава.

Организаторите канят всички гости и жители на град Силистра на 2 и 3 август от 17 часа да се включат в приключението „Дунавски сал 2014“.

 
Добави коментарКоментари (0)
Няма коментари