Младежи, граждани, НПО и община Силистра заедно в съвместен проект

Днес/20 юли/, в Силистра стартират дейностите по преобразяването на мястото около „Самолета“ в града. “Младежка банка “Силистра в партньорство с Община Силистра и граждани реализират проект за облагородяване на района , финансиран с 10 000 лева от инициативата БГ “Бъди активен“. Община Силистра получава машината-патнически самолет ТУ 134 , като дарение през далечната 1987 година. Двадсет и една години по- късно младежите от „Младежка банка“ Силистра решават да кандидатстват с проект за превръщането на мястото около самолета в привлекателна зона за срещи, концерти, игри , почивка или развлечения. Съгласно спечеления проект през месец май тази година, средствата които се осигуряват ще бъдат вложени за материали, а изрично условие е дейностите да се осъществят с доброволен труд. Заложени са общо десет активности , сред които изграждане на сцена за различни събития , класна стая на окрито, беседки за почивка, места за игри , зелени кътове и др. Община Силистра, която е собственик на терена е партньор в реялизацията на дийностите, като вече е осигурено окосяването на мястото на площ от 1100 кв метра, извършена е обработка на тревните площи срещу насекоми и се очаква в скоро време да бъде постанвено осветление, както и да се почисти летателната машина със специални препарати и техника. Галина Даскалова, председател на УС на СНЦ „Гражданско единство“- Силистра, домакин на събитията , уточни че обект на проекта е само терена около самолета, а не самата летателна машина, която от години стои затворена.

Граждани живеещи в съседство пък са се обединили в неформална група за подкрепа на проекта, а неформалният лидир на групата Димитър Караджов е убеден, че с началото на същинските дейности по преобразяването на терена , идеята ще привлеча все повече съмишленици , готови дао се включат с доброволен труд и идеи.

Стартът на същинските дейности ще бъде даден днес в 16:00 часа, а своеобразните работилници ще са действащи всеки ден до 27 юли т.г включително. Кампанията си има и свое лого -“Стани ДОБРОВОЛЕЦ! Бъди част от ПРОМЯНАТА!“

 

 

Добави коментарКоментари (0)
Няма коментари