С първа копка започна строителство на нова детска градина в Дулово

На връх празника на град Дулово – 14 май, с първа копка , започна строителството на нова детска градина в града,намираща се  в съседство с двора на болницата в града. Средствата за строителството на детското заведение са осигурени с постановление на Министерски съвет и са в размер на 2милиона и 200 хил лева. В ритуала днес по покана на кмета на община Дулово д-р Юксел Ахмед участвах народния представител Алтимир Адамов, заместник-областният управител Стоян Бонев, областният координатор на ПП ГЕРБ Тодор Тодоров, председателят на Общинския съвет Сезгин Галиб, представители на местната администрация и фирмата изпълнител. Чуйте какво каза кметът д-р Юксил Ахмед , минути преди първата копка :

 

Сградата ще бъде изградена на общински терен от 3 декара . Тя ще е двуетажна, разделена на два блока и съобразена със съвременните изисквания за осигуряването на 5 квадратни метра площ за всяко дете , като се очаква да е готова до 1 октомври. Чуйте повече от представителя на фирмата изпълнител на обекта Каллин Манолов
Планирано е в детската градина да има 4 групи с по 24 деца във всяка една от тях, като по този начин ще се реши проблема с недостига на места в детските градини в общинския център. Сега в най- голямата детска градина в града и общината – ДГ" Мир" се обучават 273 деца, но броя на тези, които не са обхванати е голям и това често води до неприятни разпри с родители. Чуйта още от г-жа Моллова:
Големият брой /над допустимия максимум по стандарт/деца в някои от групите води до огромната натовареност на учителките:
Строителството на нова детска градина в Дулово ,първата по рода си след 30 години, както и още няколко от по- важните проекти в общината са сред поводите за удовлетвореността на кмета на общината д-р Юксел Ахмед и неговия екип. Постижения , които ще бъдат припомнени в празничното слово на кмета тази вечер на връх празника на града -14 май:
Празничната кулминация днес ще е концертът с участието на Силвия Кацарова ,Теди Кацарова и Капанския ансамбъл /Разград/ и светлинно шоу.
Добави коментарКоментари (0)
Няма коментари