МБАЛ-Силистра със сертификат от международния проект Angels

Поредно постижение в „МБАЛ-Силистра” АД, свързано със съвременно лечение на исхемичен мозъчен инфаркт.Лечение в острия стадии на мозъчен инфаркт, чрез така наречената тромболиза в отделението но нервни болести в болницата се извършва от 2012 г.. До края на 2017 год. са проведени 99 тромболизи, отчитат от лечебното заведение.

През 2017 г. в отделението но нервни болести са лекувани чрез тромболиза 32 пациенти с Мозъчен инфаркт, което е двойно повече в сравнение с предходните години. С 4.97 % отделение по нервни болести е на трето място в страната ни за 2017 г. по процент извършени тромболизи на преминали болни с исхемичен мозъчен инсулт. Заради постигнатите резултати, съпоставими с резултатите в развитите европейски страни наболницата в Силистра е връчен сертификат от международния проект Angels, подкрепен от ESO/ Европейска организация по инсулт/ лично от нейния председател проф. Валерия Касо, съобщи директорът на здравното завесение д-р Даниела Костадинова.

Изключително е важна ранната диагноза – постъпване в лечебно заведение до 3-я час, за да бъде лечението ефективно, напомнят специалистите.

„МБАЛ-Силистра” АД е една от немногото болнични заведения в страната, които провеждат това лечение вече от 6 години.

Добави коментарКоментари (0)
Няма коментари